Ingredienser/ Ingredients
Maräng botten / Meringue base
4 ägg vitor/ egg whites
2dl socker/ sugar
2 ts maisena stärkelse (maizena) / maisena starch
1 ts vitvinsättika/ whitevine vinegar
Toppning / Topping
2 dl vispgrädde / whipped cream
200g samksatt kvarg (citron) / flavoured curd (lemon)
saft av 1/2 lime / juice of half a lime
1-2 ms / tbs florsocker/ icing sugar
Dekorationer / Decorations
0,5 l jordgubbar/ strawberries
1 dl blåbär/ bluberries
lite vit choklad /a small amount of white chocolate
Instruktioner
Lägg ugnen på 110 grader. Vispa äggvitorna till ett fylligt skum. Vispa sockret in ända tills blandningen är glansig och hård. När du vänder på skålen ska blandningen hållas i skålen. Sikta maisenstärkelsen i och blanda. Sätt till vitvinättikan och blanda lätt in den. Bred ut smeten på bakplåtspapper i önskad form. Grädda i ungnen i 1 1/2 - 2 timmar eller tills bottnen lossnar från bakplåtspappret. Stäng sedan av ugnen och låt den stå i ugnen i 1 timme.
Vispa grääden och blanda i citron kvargen, saften av limen och florsockret. Kolla smaken. Bred ut toppingen på bottnen och tillsätt bären på. Riv vitchokladen på bären och då var den redo för servering!
Instuktions
Put the oven at 110 degrees. Whip the egg whites until they are a thick creamy consistens. Whip the sugar gradually in until the mixture is shiny and hard. When you turn the bowl the mixture should stay in. Strain the maisena starch in and blend. Add the whitevine vinegar to the mixture. Spread the dough on the greaseproof paper in desired form. Cook in the oven for 1 1/2 - 2 hours or until the base is easy to separate from the paper. After it is finnished turn of the oven and leave the cake in the after heat of the oven for 1 hour.
Whip the cream and mix in the lemon curd, the juice of the lime and the icing sugar. Check the taste. Spread the topping on the base and add the berries on the topping. Grate the white chocolate on the berries and then it is reasy to serve.
/ Iisa