Sweets

 
 
Hej! Dagen började 12 tiden för mig, sov länge och åt gott morgonmål. Har läst lite på biologi och så var jag också till loppis var jag hittade psykologiböcker ganska billigt. Stannade också vid minimani på vägen hem och köpte lösgodis som ni ser på bilderna, gott var det men allt är inte uppätet ännu. Ikväll vet jag inte riktigt vad jag ska göra, kanske se någon film. Hoppas alla har en trevlig lördags kväll!
 
♥ Iisa

Favoriter

 
Hej! Tänkte det skulle passa bra med att slänga in ett filminlägg nu när det är fredag. Ovan ser ni filmer som jag tycker är otroligt bra, om ni inte sett någon av dem så rekommenderar jag att ni gör det. Detta är filmer som jag kan se flera gånger och inte rikitigt tröttnar på någon gång. Undantaget är 12 years a slave som jag bara sett en gång och det är filmen jag absolut gråtit mest i i mitt hela liv. 
 
     Hälften av provveckan är över och idag var det då matteprovet som var i tur. Det gick nog bättre än vad jag tänkt mig och det var skönt att man märkte att det 8 timmar långa matteräknandet med Lumia hjälpte. Min hjärna är verkligen trött på matematik just nu. Blir skönt med helg här emellan nu och sedan blir det att ta nya tag och kämpa med de två kvarstående proven som är biologi och franska. Ikväll ska troligtvis spenderas med Jenni och Lumia. 
 
♥ Iisa

Provvecka igånghej på er! blev lite sen bloggning idag eftersom jag har haft fullt upp med att läsa på psykologi provet jag har imorgon och med träningen jag var på. Känner för stunden ändå att jag kan psykologin ganska bra, så vi får hoppas det kommer frågor jag kan. Det blev telefonbilder för omväxlingens skull och hann inte heller ta några nya idag, som sagt haft fullt upp.Snart ska jag börja dra mig mot sängen och imorgon blir det då prov och matematikprep timme. 

/Iisa

Tonade håret

 
 
Hej på er! Tonade mitt hår på lördagen i helg och blev själv ganska nöjd med resultatet, det är inte en så jättestorskillnad men lite iallafall. Ljuset jag fotograferade i gör så att färgen ser lite röd ut. 
Provveckan igång och en utmattad hjärna efter första provet. Idag hade jag ju också modersmål muntliga presentationen. När jag skulle öppna min powerpoint som jag hade gjort fungerade det inte så jag fick improviserar och visade bilder istället från bloggen, lite synd eftersom jag hade planerat med powerpointen men helt okej gick det väl ändå. Imorgon blir det inget prov utan bara psykologiprep så de blir skönt med att fara lite senare till skolan. 
 
♥ Iisa

Måndags mellanmål

 
 
Hej på er! Skolveckan igång och sista skoldagen av period 4 över. Imorgon börjar provveckan med ett engelskaprov och en muntlig presentation i modersmål. Ämnet att prata om i modersmål var fritt och jag valde att tala om resor jag varit på. Det blev ingen pilates träning för mig idag eftersom jag varit sjuk under helgen så det blir bara att öva på prov och presentationen. Somtur är inte engelska ett så jättesvårt ämne för mig så det borde gå bra. Ska bli skönt med kortare dagar medan det är provvecka men jobbigt att läsa så mycket ändå. 
 
♥ Iisa

Promenad på isen

 
 
Hej! Idag så har jag redan känt mig bättre och inte så sjuk längre, så vi var med mamma ute och gå på isen en sväng. Det var jättevackert väder och solen sken fint Vi träffade också på vägen hem på en katt som var jättegullig som ni ser på bilderna. Efter vi kom hem så har jag läst lite på engelska prov och ska väl fortsätta med det om en stund. Imorgon blir det vanlig skoldag och sedan på tisdag börjar provveckan. Helgen har varit skön även om jag varit sjuk. 
 
♥ Iisa

sickHej på er! Igår blev det ingen bloggning men då var jag som vanligt till skolan och slutade faktiskt redan 2! Efter det blev det ett cafe besök med Alexandra. trevligt att träffa henne eftersom det var ett bra tag sedan. När jag kom hem igår kännde jag mig lite sjuk och kvällen och natten var inte det bästa. Så nu sitter jag här på soffan och ser på tv med spysjuka.. hoppas på att det blir bättre idag och att jag känner mig frisk imorgon. 

/Iisa

Do I Wanna Know?

 
  Have you got colour in your cheeks?
Do you ever get that fear that you can't shift
The type that sticks around like something in your teeth?
Are there some aces up your sleeve?
Have you no idea that you're in deep?
I dreamt about you nearly every night this week
How many secrets can you keep?
 
Do I Wanna Know - Arctic Monkeys

20 Januari

 
Hejsan! Idag har dte varit en bra dag, hade en okej skoldag och tycker tiden gick ganska snabbt. Jag kom hem med pappa idag. Var lite på datorn och nu sitter jag på soffan och ser på tv med andra ögat medan jag bloggar. Ber om ursäkt för att jag publiserar så mycket arkivbilder, har inte riktigt haft så mycket tid att fotografera, men efter provveckan ska jag se till at ta tag i saken. Ikväll ska jag till gymmet och sedan tänkte jag bara läsa lite före jag går och sover. Läxorna har jag ännu kvar att göra så ska göra det före gymmet ännu. Ha det så bra! 
 
♥ Iisa

Ett års skillnad

 
Hej! Började kolla på lite bilder från år 2013 och hittade porträttbilder jag tagit. Så På vänstra sidan ser ni en bild från 2013 och den till höger är en nyare bild från slutet av 2014. Så tiden mellan bilderna är kanske lite över ett år men ändrats har man ju nog. Tycker om att se på gammla bilder och kolla på hur man har änrats osv. 
   Måndag idag och en tung skoldag,sommnade ganska sent igår och har haft sjukt i magen idag. Kom hem efter klockan 4 och har gjort lite läxor och sett på tv. Bara denna veckan kvar och sedan är det dags för provveckan, känns som att perioden gått jättefort.
 
♥ Iisa
 

Romantic comedies

 
Denna veckas filmtema är romantiska komedier, har samlat mina personliga favoriter ovan. Om ni har önskemål för nästa veckas filminlägg är det bara att kommentera.
 
♥ Iisa
 
 

missing pieces

 
Hej på er! Dagen började hos Lumia, som jag sovde över hos med Jenni. Hade en riktigt trevlig kväll fylld av skratt. Kom hem redan halv 1 och idag har jag då på dagen jobbat med fronter uppgifter. Idag räknas som en skoldag när vi gör hemma uppgifter och då får vi istället ledigt en fredag i maj. Så det känns jobbigt nu men blir skönt sen. Lyssnar på one republic för stunden och flyttar över bilder från datorn till hårdskivan eftersom min dator inte har så mycket utrymme. Skönt med helg nu när jag fått skoluppgifterna klargjorda.
 
/ iisa

Hur man redigerar in en tatuering

 
Pssst.. Ett litet tips: 
 
Om du vill redigera en tatuering på dig, behöver du inte photoshop eller något annat dyrt redigerings program, här kommer steg för steg anvisningar om hur du gör. 
 
1. Googla upp en bild du vill använda, spara den på din dator.
 
2. Öppna bilden på dig/någon annan du vill redigera en tatuering på och öppna den i online redigeringsprogrammet pixlr och välj pixlr editor.
 
 
 
3.
 
4. Dra  bakgrunds kopian av tattue´ringsbilden till den bilden du vill ha den. Placera den även på platsen du vill ha tattueringen. 
 
5.
 
Se också till att du har valt bakgrunds kopian i lager menyn på högra sidan av sidan.
 
6.
 
 
♥ Iisa
 
 

illuminate

 
 
Hejsan! En skoldag kvarstår av veckan, Idag har det varit en lång dag med mycket läxor och jobb, en ganska tung skoldag överlag men iallafall fick vi god skolmat och plättar till efterätt. Kom hem först en stund sedan och åt pizza, nu ska jag ännu ta tag i lite kvarstående läxor och så vet jag inte riktigt vad annat jag ska göra, få se kankse ser en film känner för att ta det lungt.
 
♥ Iisa

Wednesday

 
Hejsan! Onsdagen är här och dagen har gått riktigt bra, den började med skola klockan 8 så det var en tidig morgon. Idag hade jag också en håltimme och då var jag med några flickor från min årskurs till spices och åt lunch, jättegott var det och mätt blev man. Samma kan man inte säga om skolmaten.. Kom hem med buss och nu lyssnar jag på musik. På kvällen blir det sedan träning för min del. 
 
♥ Iisa

Be happy

 
 
 
Hej på er!
Först tisdag idag, veckan har verkligen gått framåt i snigelfart och känner mig trött av långa skoldagar och att vakna tidigt. Idag slutade jag skolan halv 4 och var en sväng till stan med mamma och fick nya skolkläder jag är jättenöjd med, borde inte ha några problem på en stund med att välja vad jag ska ta för kläder på morgonen till skolan. Känns verkligen trist med deta väder med snö, kall vind och temperaturen -16. Idag hälsade solen iallafall snabbt på oss,, men då var jag såklart inne i skolan på lektion. Det är inte så mycket kvar av period 3 nu, om bara 2 veckor kommer provveckan emot. Helt sjukt att man redan gått hälften av perioderna, tiden har verkliken gått jättesnabbt!
 
♥ Iisa

The Train

 
 
I'll tell you a riddle. You're waiting for a train, a train that will take you far away. You know where you hope this train will take you, but you don't know for sure. But it doesn't matter. How can it not matter to you where that train will take you? 
/Inception

Sunday mornings

 
Ovan ser ni vad jag åt för morgonmål idag, reseptet till smoothien har inga exakta mått för ingredienserna eftersom jag bara brukar slänga in så mycket jag vil. Idag ska jag föröska göra en historia uppgift klar och så har jag inga andra planer, tänkte bara ta det lungt. Imorgon är det då skola.. Känns som att helgen gått super snabbt! 
 
♥ Iisa
 

Läppstift

Hej på er! Fick en kommentar för en bra stund sedan som undrade om jag kunde göra ett inlägg på hur jag applicerar mitt läppstift, så här kommer det: 
 
 
Här är allt jag använder när jag gör mina läppar. Från vänster till höger: Foundation, Bassalva för läpparna, Läppstift och läpppenna, ögonbrynspensel och till sist så använder jag den minre ändan av den sista sminkborsten.
 
 
 
 Till att börja med applicerar jag bassalvan på läpparna så att de inte är torra för då kommer inte slutresultatet bli lika glansit utan se torrt ut och det vill man ju inte.
 
 
 
När man applicerar foundation på läpparna kommer färgen i slutändan se bättre ut (mer som färgen du ser när du tittar på läppstiftet). När du applicerar läppstiftet på din egen läppfärg kommer färgen såklart se lite annorlunda ut. Detta steget kommer också göra så att färgen sitter fast lägre på läpparna.
 
 
Med hjälp av läppennan fyller jag mina läppar med pennan. 
 
 
Till sist applicerar jag läppstiftet med den mindre penseln på smikborsten (penseln för ögonskugga). Om du inte har en pensel så är det bara att applicera läppstiftet rakt på. 
 
 
* Ett extra steg som jag inte alltid gör,  men det blir en gnutta snyggare är när du med hjälp av en ögonbrpenseln tar lite foundation och förstärker kanterna runt läpparna, på detta vis är de yttre linjerna av läpparna mycket snyggare och står ut mer. 
 
Kom ihåg att kolla till slut att det inte hamnat mycket läppstift på inre sidan av läpparna, du vill ju inte gå runt med röda fläckar på tänderna hela dagen! 
 
 
Så det var inlägget om hur jag gör när jag applicerar läppstift, Hoppas ni hade någon hjälp av inlägget.
 
♥ Iisa
 
 

If only

 
 
♥ Iisa

5 filmer för dig

 
Hej på er! Idag tänkte jag göra ett lite annorlunda inlägg och tipsa om lite filmer. Som ni kanske se på omslagen så är det lite äldre filmer. Alla är tomantiska filmer som utspelar sig i skolan.Eller breakfast club är lite annorlunda. Jag tycker själv om att se på dessa filmer med det är inte enda genren av filmer jag ser på, oftast ser jag på fantasy, action, thriller eller på skräck också, mycket blandat altså. Men dessa filmer rekommenderar jag till såna som tyckte om mean girls, easy A, seventeen again och liknande filmer. Tänkte börja göra liknande inlägg med olika teman på filmerna i fortsättningen också, om ni har någon speciell typ av filmer så är det bara att kommentera. 
 
♥ Iisa

Tillbaka till vardagen

Hej på er! Idag var då det dags att återvända till vardagen och skolgången, ovanligt att vakna 7 tiden när man vant sig vid att stiga upp först 12 tiden. Jobbigt känndes det och trött, men iallafall så kollade vi på film sista timmen. Efter sista timmen var jag som vanligt till moffa och städa. Vädret idag har varit hemskt, riktigt slaskväder. Saknar verkligen till varmare väder och att vakna till solen. Skulle sitta bra med någon resa till ett varmt land för stunden. 
 
 
Bjuder på några bilder från början av vintern när man ännu hade ljusa slingor som solen färgat.
 
♥ Iisa
 

Originals

 
Hej! Ovan ser ni bilder på mina älskade adidas t-shortor, den vita fick jag tilll födelsedagspresent och den svarta som julklapp. Jag tycker så mycket om dessa tröjor, man kan använda dom både i skolan och hemma och de är såå sköna så oftast går jag runt i en av mina adidas tröjor hemma. Det första collaget är vad jag har på mig idag, det andra är från sommaren. Båda t-shortorna är beställda hem eftersom de inte säljer några var jag bor. De är också båda herr modell eftersom jag inte tycker om kvinnornas modell. Så det var det om mina adidas tröjor, ha det så bra! 
 
♥ Iisa
 
 

Att resa

Hej! Vill börja inlägget med att tacka blogg.se för att jag är på starsidan (även om de skrev mitt namn fel, haha). Roligt med lite nya läsare här på bloggen, för er som tror att jag heter Lisa så skrivs mitt namn med två i och jag heter iisa. Många tänker att stora I är lilla L. Så nu till dagens ämne: att resa. Själv tycker jag jättemycket om att resa. Jag har under mina sexton år på jorden varit till 7 olika länder. En av mina favoritresor var till London år 2009 och nu ska vi i höst tillbaka dit. Nedan har jag samlat bilder från olika resor under åren.
 
 
 

Sway

 
Say whatever you have to say, I'll stand by you.
Do whatever you have to do, to get it out and not become a reaction memory
To hurt the ones you love you know you never meant to but you do
oh yeah you do
 
The kooks - Sway 
 

Slut på inspiration?

 Igår var det verkligen jättetrist slaskväder där ute och jag hade absolut inget att göra, så jag började kolla igenom mina tidningar och började klippa ut saker/kläder jag tyckte var fina. Hittade en massa i tidningarna så jag bestämmde mig för att göra något slags collage och hur de blev ser ni på bilderna nedan. Blev själv ganska nöjd och bestämmde mig för att sätta bilderna innanför klädskåpsdörrarna så jag kan få inspiration av outfitsen när jag ska välja kläder att ta på mig. Som flera andra känner jag ofta att vad ska jag ta på mig? Jag har ju inget när jag kollar in i klädskåpet måndag morgon och har brottom till skolan. Snyggt blev det ju också! 
 
 
 
♥  Iisa

2014 i bilder

 
 
Ovan ser ni bilder från året 2014 vilket var verkligen super, speciellt sommaren. Under 2014 har jag blivit konfirmerad, gått ut grundskolan och börjat gymnasiet. Har rest till Barcelona, Portugal, Umeå och inom Finland till tävlingar och till Levi två gånger för att åka slalom. Har umgåtts med härliga människor och gjort en massa roligt. 
 
Då var det ett nytt år igång. Tycker själv inte nyår är en så stor grej men roligt att fira det är det nog. Jag brukar själv inte ha några nyårslöften men hoppas att 2015 blir ett lika bra år som 2014. Känns verkligen konstigt med att det är redan 2015, tycker att det nyss var 2012. Kommer verkligen ha stora svårigheter med att skriva 2015 på papper. 

RSS 2.0