Sjung om studentens lyckliga dag

 
Hejhej! Igår blev då min storebror student. Dagen började med att vi for med familjen till stadshuset var studenterna dimitterades och vi hade också våravslutning samtidigt där. Det blev en riktigt lyckad studentsfest här hemma. Mot kvällen for jag sedan ut med Amanda och Lumia. 
 
♥ Iisa

When the sun goes down

 
Hej! Bjuder på lite bilder från igår när vi var med Amanda och Lumia när vi hade picknick på en brygga. Det var riktigt trevligt och solen värmde skönt. Idag har jag varit då på massör och så har jag hjälpt mamma här hemma eftersom vi har studentfest imorgon.Imorgon blir det då ÄNTLIGEN sommarlov! :)
 
/ Iisa

Trouble

 
Shirt - Adidas / Skirt - Zara / Coat - Vila / Shoes - Dr.Martens
 
 / Iisa
 

pineapple tuesday

 
Hejhej! Måste lite tidigare till skolan idag eftersom jag skrev finska prov klockan 9. Åt mat i skolan och var efter det ännu på kemi prep. timme. Kom hem vid 1 tiden var ute och knäppte några bilder och nu har jag redigerat lite bilder och ska snart börja laga mat. Måste ännu på kvällen börja öva lite till matematikprov.
 
/ Iisa

Falling like autumn leaves

 
 
Skor - Converse / Sockor och Kjol - Monki / Jacka - Cubus / Tröja - H&M / Väska - Pull&Bear / Hatt - Lindex
 
Hej på er! Steg upp vid 12 tiden och skrev en modda uppgift klart. Nu ska jag snart äta morgonmål och så blir det en snabb svän till skolan för praktiskt prov i musik.  Bilderna ovan är de som jag tog igår. Idag blir det senatt läsa lite till finska prov men något annat har jag inte riktigt planerat.
 
♥  Iisa
 
 

Stafettkarnevalen 2015

Hejhej! Ovan har ni då lite bilder från stafettkarnevalen, det blev nog en riktigt rolig resa. Kom hem först sent på natten igår och den sista bilden tog jag från bussfönstret. Eftersom vi kom så sent så vaknade jag först halv 1 tiden. Har inte gjort så jättemycket idag men var iallafall och fotograferade lite. Bilderna från det kommer upp imorgon här :)
 
♥ Iisa

chocolate smoothie

 
 
hejhej! är nu påväg hem från stafettkarnevalen där jag sprang 4X100 i  utvalen och finalen. Gick riktigt bra och mitt lag blev femte. Så sprang jag även grässtafett/masstafett där vi blev fjärde. Det var en riktigt trevlig dag och vädret var lite kallt men solen sken iallafall! Bjuder nu på en arkivbild eftersom jag inte har tillgång till dator i bussen. 
 
/Iisa

Hurricane

 
Jacka - Cubus / Tröja - Zara / Skor och kjol - H&M / Väska - Wera
 
Hej på er! Idag var jag riktigt pigg på morgonen och på gott humör eftersom jag skulle först 11.25 till skolan. Jätteskönt var det. Hade bara engelska hörförståelse idag så var knappt en timme i skolan. Vi bestämmde oss med Amanda och Lumia att fara till stan och äta glass i det fina vädret. Idag har det verkligen varit så härligt väder! Bilderna ovan tog jag stax efter att jag kom hem och ska nu börja packa inför stafettkarnevalen. Vi åker imorgon från skolan dit, Imorgon blir det på kvällen fritid och sedan på lördag är det dags att springa. 
 
♥ Iisa

school...
Hej! Det fick bli telefonbilder idag eftersom jag inte hann ta några nya idag för att jag läste på geografi prov som då är imorgon. Fick idag några nya skoluppgifter och känns lite som att man drunknar i allt skolarbete. 

/Iisa

Running through the street

 
 Hej på er! Bjuder på lite mera bilder från fredagen på Annas och Idas kalas.
     Det börjar närma sig slutet på skolåret och ska verkligen bli så så skönt med sommar! Ska försöka kämpa sista provveckan nu. Idag hade vi faktiskt redan musik prov även om provveckan inte än börjat. Det gick väl sisådär, det var nog några frågor som man tittade på och kände sig som ett frågetecken men få se man vet ju aldrig hur det gick.  Imorgon blir det då sista vanliga skoldagen för mig. 
 
♥ Iisa

Open your heart

 
 Topp - River Island / (lumias) byxor - bikbok / Skor - H&M 
 
♥ Iisa
 
 

Birthday party

 
 
Hej på er! Har inte riktigt hunnit att blogga varje dag så de har blivit varannan dag. På torsdagen var jag med Lumia och Cecci och kollade Pitch perfect 2, den var nog bra med jag tycker ändå att ettan var bättre. På kvällen kom sedan Lumia hit och vi stekte plättar och kollade på film, hon stannade också övernatt. Igår var jag då en stund med Lumia på morgonen och så var jag då på kvällen till Anna för att fira både Anna och Ida som fyllt år. En massa gott bjöds de på och roligt var det. 
 
♥ Iisa

Get the look

 
Untitled #63

 
 
♥ Iisa

It's all pink

 
 
Hejsan! Jaaa en jobbig dag har det verkligen varit idag. Var i skolan klockan 8 och klarade mig till klockan 2 då den tog slut, sedan hade jag stafettkarnevalsträningar till halv 4 och efter det blev det en tur på stan i en och en halv timme. Kom hem och kännde mig riktigt uttmattad så det blev inte riktigt något av att göra läxor. Vädret var i alla fall riktigt fint på eftermiddagen så det var skönt. Imorgon blir det sedan sista dagen av skola denna veckan. :)
 
♥ Iisa

Knee socks

 
Skor - Line collection / Knäsockor - H&M / Kjol - pimkie / Kofta - Esprit / Topp - Monki
 
♥ Iisa

Morsdag

 
 
Hejhej! Var som sagt redan igår på pizza med mina kusiner och fammo och faffa morsdagen till ära och från det ser ni bilder ovan. Idag så önskade vi då glad morsdag till mamma och gav kort osv. Idag ska jag bara vara hemma troligtvis med familjen och tänkte kolla på nån film idag också :)
 
♥ Iisa

But if you close your eyes

 
Skor - Line collection / Kjol - Pimkie / Tröja - Monki / Läderjacka - Cubus / Väska - Pull&Bear / Smycke -Glitter
 
Hejsan! Dagen började med ett gymbesök.  Var på pizza med fammo och faffa, familjen och kusinerna vilket var riktigt trevligt. Moffa kom på besök efter att vi kommit hem. Han var här på kaffe och så kollade vi på lite film. Bilderna ovan är tagna efter att jag kom hem från pizzerian. Vet inte riktigt vad jag ska göra nu mot kvällen men blir väl troligtvis någon film samt något gott och äta.
 
♥ Iisa
 
 

PastellHej! På bilden ser ni vilket utseende mina naglar har för stunden. Kom hem några minuter sedan från skolan och nu blir det att städa här hemma. Mot kvällen ska jag och ut och äta och så mycket annat har jag inte planerat. Skönt med fredag iallafall :) 

/Iisa

Torsdagsglädje

 
 
Hejhej! Skoldagen började 8 igen och jag släpade mig själv till skolan. Efter skolan var det stafettkarnevals träningar. Vädret har varit riktigt härligt idag, solen var framme hela förmiddagen och det har kännts som riktigt sommarväder. Tyvärr började det regna där vid halv 5 tiden och det gör det fortfarande. För stunden sitter jag i mitt rum och talar med Amanda och Lumia som syns på bilderna ovan som jag tog några minuter före det började regna. Hoppas alla har haft en trevlig dag!
 
 
♥ Iisa
 

Läderjackor under 100€

leather jackets
 
 

Black pleather jacket
€68 - pinkqueen.com

Red motorcycle jacket
€81 - nelly.com

Miss Selfridge cropped moto jacket
€76 - missselfridge.com

Synthetic leather jacket
€67 - wilsonsleather.com

Topshop studded jacket
€85 - topshop.com

Miss Selfridge cropped moto jacket
€66 - houseoffraser.co.uk

 

En grå tisdag i maj

 
 
Hej på er! Dagen har varit helt rolig, fylld med program också. Skolan började 8 igen som vanligt, en lång skoldag var det till halv fyra. Kom raka vägen hem och for till gymmet med detsamma. Åt och så var jag med mamma och hälsade på moffa, så var vi på samma gång till butiken där vi träffade lycke som just kommit hem från portugal. Ska nu kolla lite på tv och sedan gå och lägga mig. Ha det så bra allesammans!
 
♥ Iisa

Att vara flicka/kvinna

 
 Emellanåt stannar jag upp och tänker på vad media egentligen har gjort till kvinnans ställning i samhället och hur hon ses av sina medmänniskor. Kvinnan ska vara vacker och uppskattas på basen av utseendet. Bilden av kvinnan i median är en med "perfekt" kroppp, hår, hy, ansikte och befinner sig ofta vid 20 års åldern. Kvinnan ses ofta lättklädd och hon ses som ett sexuellt objekt. I filmer är det ofta mannen som har den starka positionen. När jag var yngre såg jag detta på tv och jag undrar hur man blivit påverkad av detta. Det sätts en enorm press på unga flickor att se ut som dessa perfekta kvinnorna man ser överallt. Detta har en stor påverkan på ungas självbild och identitet. Vid 17 års åldern är majoriteten av flickorna missnöjda med sin kropp. Ätstörningar och depression blir allt vanligare för unga som utsätts för budskapet media sänder. Då kan man ju tänka vem det är som bestämmer vad som sänds på tv, syns i reklam och tidningar. 
 
       Det som jag tycker är otroligt synd är att flickor börjar betee sig som kvinnorna i filmerna och tar till sig kunskap om hur man ska vara av dem. Såklart finns det program som kvinnan är i en stark ställning också, men det är bara en bråkdel av tvprogram. En kvinna blir först bedömd av hur hon ser ut, vad hon har på sig, sin hårstil osv. När jag var på lågstadiet fick jag höra att man inte ska lite på okända människor. Akta sig för män eftersom man kunde bli våldtagen. Jag gick runt och var konstant rädd för att någon följde efter mig. Ja, pojkar kan ju också bli våldtagna/ kidnappade men det händer inte alls lika ofta. Detta tror jag också har ökat pga. mediabilden av kvinnan som ett sexuellt objekt. Egentligen kan man inte skylla på unga män och pojkar eftersom de blir uppväxta med detta utan det är de vuxna männen som borde ändra sitt beteende eftersom deras söner ser upp till dem och tar till sig deras beteende till en viss grad. 
 
Idag, år 2015 får kvinnor fortfarande mindre lön än män för samma jobb.
 
Bra ställt har man ändå det om man tänker på länder var männen har absolut all makt i samhället, 
och har rätt att slå kvinnor och våldta dem på allmänna platser.
 
 
Ja, jag är feminist. Att säga detta uppfattas ofta som att man är mot män och vill dra ner på deras ställning. och flera flickor vill inte heller kalla sig för feminister.
Feminism = rörelse för kvinnornas jämnställdhet med män.
 
Median påverkar såklart inte bara kvinnor. Jag tycker det också är synd att män/pojkar måste vara super "maskulina" och får inte visa sina känslor lika öppet som kvinnor och måste hantera dem på andra sätt. Och om de beter sig kvinnligt anses de "gay". Otroligt att det fortfarande används som ett skällsord. 
 
Här är lite av mina åsikter som jag ville dela med er.
 
♥ Iisa
 
 

And so it goes on

Jacka och skor - Zara/ Jeans - Carlings/  Väska-Pull and Bear

Hej! Som sagt var jag igår med Lumia till 1 maj torget. Vi var och köpte glass och satt i vårsolen och njöt av det fina vädret. Efter vi varit på torget for vi till Jenni ocj där var jag hela resten av dagen. På kvällen kollade jag filmen mortdecai med familjen, den var riktitgt bra och rolig.

/Iisa


1 maj

 
 
 
Hej! Då var det äntligen maj, skönt att det är fredag 1 maj är på iår så har man ledigt idag och sedan ännu helgen ledig. Vilket är riktigt skönt. Idag blir det ett besök till 1 maj torget med Lumia och så mycket annat har jag inte planerat för dagen. Hoppas alla ni har en trevlig fortsättning på dagen!
 
♥ Iisa
 
 

RSS 2.0