Helsingfors 2013

 
Hej! Hela gårdagen spenderades i helsingfors som sagt, vaknade 5 och kvart före 6 for tåget till helsinngfors iväg. Kom fram till helsingfors 10 tiden, en halvtimme sent eftersom vi var tvungna att vänta bakom ett tåg i 55min. påvägen. Först var vi ute och fotograferade lite i den vackra soluppgången. Efter det var det bara massor med shopping vi var i massor med butiker. Vi var också till östcentrum med metro och gick i butikerna där. Köpte inte så jättemycket men var nöjd med allt jag köpte och tror jag kommer använda det mycket. Bilder kommer senare på vad jag köpte. vi var hemma med råget lite över klockan 9 på kvällen. Det var en riktigt lyckad resa! 
       Idag är det då nyårsafton som kommer spenderas med Jenni och Lumia. 
 
♥ Iisa

It's all black & white

 
 
Ovanför ser ni bilder med lite olika svartvit redigeringar.
 
Hej! Vaknade vid elva tiden idag och nu har jag suttit och kollat på serier i några timmar, har inget spec. för mig idag men iallafall blir det att göra shopping lista till hesa och kolla lite vad jag ska ha med. Tror inte jag berättat detta på bloggen men imorgon blir det mellandagsrea shopping med Lumia i Helsingfors! Vi startar med tåg imorgon tidigt på morgonen och kommer hem samma dag på kvällen. Kommer bli kul! 
 
♥ Iisa
 
 

Låt aldrig ljuset släckas

 
Hej! Ovanför ser ni tre bilder som jag tog när jag och Lumia var på torsdag. Solen lyste jättevackert men det blev inte riktigt något av fotograferingen eftersom det blåste såå hårt. Det var ganska synd, men så är de. Längtar till sommaren när man kan bestämma att fara t.ex. 8 på kvällen och fotografera utan att det är kolmörkt. Varje år när vintern kommer tänker jag ååå varför tog jag inte mer bilder på sommaren? Den här sommaren har jag bestämt mig för att fotografera så mycket jag orkar. 
 
♥ Iisa

En fredag i december

 
Hej! Vaknade en stund sedan, åt morgonmål och drack varmchoklad av vår nya kaffe/kakao maskin. Klockan ett är det träning som slutar först fyra, så dit far största delen av dagen. På kvälen blir det filmtittas med Lina och Lycke. Idag är det då fredag och alla butiker har öppnat, det är lite svårt att hålla reda på dagarna när man har lov. Jag har lov ännu hela nästa vecka men sedan blir det skola som vanligt på måndag. 
 
♥ Iisa

Julklappar

 
 Hej! Här har ni årets julklappar, Tack så mycket för alla presenter, är jätte tacksam! Den bästa presenten var nog blixten som jag tog dessa bilder med. Idag ska jag iallafall vara med lumia och så jaa har jag inget annat planerat. Vi ska väl ut och fota med lumia och så ska vi ta lite bilder på niia <3 ( deras kattunge). 
 
♥ Iisa

JULAFTON 2013

 
Hej! Julafton firades som vanligt med mina kusiner, vi var hos våra kusiner vid halv 4 tiden och då åt vi jättegod jullunch hos dem. Åt så mycket så magen var proppmätt, men gott var det. 
 
 
Glada väntade vi på att julbocken skulle komma med presenterna.
 
 
Och så kom de äntligen, alltid lika roligt med julklappar!
 
 
Med glatt humör öppnade alla sina presenter, Jag var jättenöjd med mina egna presenter ( kommer ett inlägg på vad jag fick denna vecka). Vi åt sedan ännu efterrätt och umgicks. 
 
 
När vi kom hem kom fammo och faffa till oss och vi åt massor med gott, jag visade mina presenter till dom och sedan kollade vi på film. Det var en riktigt lyckad julafton! 
 
♥ Iisa

Imorgon!

 
 
Hjälp nu är julen nästan här! Jag själv tycker December gått jättefort. Julkänslan är tyvärr inte riktigt på topp eftersom det inte är alls snö på marken så det känns så himla mörkt. Julgranen har vi skaffat oss och pyntat. Idag blir det att baka julstjärnor och pepparkakor. Mums så gott! Hoppas alla har en riktigt härlig jul!
 
♥ Iisa

Årets mörkaste dag

 
Hej! För att hålla er medvetna om vad som händer tänkte jag berätta vad ni missat. På fredagen var det ingen skola så jag var på dagen på Lumias kalas. Vi var först och bowlade och sedan var vi på Amarillo och äta. Det var riktigt lyckat tack vare Lumia, Anna, Jenni och Matilda. Fredagkväll var det julfest. Lördamorgon var det skolgudstjänst och ringdanser. Resten av dagen spenderades med Lumia, På kvällen kom också Matilda med oss. Kom hem vid nio tiden och då kollade jag med familjen på hungergames ettan. Den var lika bra som alltid. Idag vaknade jag vid elva tiden och nu har jag bara tagit det lungt och kollat på lite filmer och serier. Idag är det den mörkaste dagen på hela året, så imorgon blir dagarna längre och ljusare. Jaaa! (Mer tid att fotogarfera med bra ljus). Nu skulle verkligen snön få komma eftersom det bara är två dagar till jul kvar. 
 
♥ Iisa

Vinterfrost

 
Hej! Idag var den sista skoldagen, så nu har jullovet egentligen börjat. Imorgon blir det att fira Lumia och på kvällen är det julfest från skolan. Jag ska inte själv uppträda men det ska bli roligt att kolla på de andra programmen. Idag har jag då varit till skolan och efter det var jag med Matilda på stan och så var vi till henne och nu är vi hemma hos mig. Har varit en ganska lungn daag men har hela dagen haft jättesjuk rygg, så det har varit lite tråkigt.  Men hoppas att den är bättre imorgon.                                                                                                     
♥ Iisa
 
 

-

 
 
Här har ni årets önskelista!
 
♥ Iisa

Here we go

 
Hej! Är fortfarande förkyld, vilket inte är så trevligt. Har försökt dricka mycket varmt och haft mycket kläder på mig men den släpper inte. Idag har jag varit till skolan, där hände inget speciellt de är de sista skoldagarna så vi gör inte så mycket på timmarna. Idag tog jag vaccinet jag inte kude ta igår och nu värker det lite av den, men inget destuvärre. Efter skolan var jag till stan med Lumia, köpte bara ett par strumpbyxor till julfesten. Vi åt på subway som vanligt och så gick vi på stan flera timmar. Jag lyckades också söndra min klocka från spanien som jag tyckte så mycket om :( Var och frågade i stan om den kunde fiksas men det gick inte... Så det var jag inte värst glad över. Bortsett från klockan har det varit en bra dag. 
 
♥ Iisa

Hello Monday

 
Hej! Då var det måndag igen, Idag har jag kännt mig jätteförkyld. Jag skulle egentligen ta en vaccination idag i skolan men det blev inget av det eftersom jag hade stegring så fick jag inte ta den. Så det blev bara en halv skoldag för mig. Hade inget bättre för mig så jag gjorde en blåbärs, banan smoothie och satt croissanter i ungnen. Datorn har luggit i famnen största delen av eftermiddagen. Snart är det dags att ta tag i läxorna... Somtur är det sista veckan av skolan nu och sedan är det jullov! 
 
♥ Iisa
 

Levels and Curves

 
 
Hej! Tänkte jag skulle börja publicera redigeringstips på bloggen. Jag redigerar mina bilder i photoshop cs6. Men de här verktygen kan du också hitta på online redigerings sidan pixlr. Tänkte jag skulle börja med lite tips om verktygen curves och levels. Dessa två verktyg är mina favoriter och använder dem till nästan alla bilder. 
   I photoshop hittar ni verktygen adjustments fönstret på högra sidan. På bilden ovanför har jag ringat in verktygen. Cirkeln på vänstra sidan är levels och den på högra curves.
 
 
 
Till vänster ser ni före bilden och till höger efter. Som ni ser är det en stor skillnad två verktyg kan göra. På den nedre bilden ser ni hur jag har dragit curves för att få bilden ljusare. Jag har dragit bilden mycket ljusare och satt till lite kontrast, Det gjorde jag med de två mittersta prickarna. I vänstra hörnet har jag dragit upp lite grann så att de svarta delarna i bilden blev ljusare och så har jag gjort de ljusa litelite mörkare i högra hörnet. Så har jag använt levels för att göra bilden ännu lite ljusare. 
 
 
 
Jag har använt samma verktyg för att redigera denna bild också. För det första klippte jag bilden för jag ville ha bort störande trafikmärket i bakgrunden. För att klippa bilden ska vi gå till vänstra spalten i photoshop och det femte verktyget i den spalten där finns crop verktyget som du kan klippa dina bilder med. 
   Till att börja med har jag satt en curves på bilden och dragit den ganska lika som den tidigare bilden, men ökade inte riktigt lika mycket på ljuset. Med levels använde jag i denna bild den undre delen. Skalan i verktyget underst som går från svart till vitt. Jag drofg den lite mot den vita sidan som ni ser på den understa bilden. 
 
En sak jag brukar göra med alla bilder före jag sätter ut dem på bloggen är att jag ökar skärpan och förminskar bilden till den storleken jag ska ladda upp den i blogg.se. Om du låter blogg.se förminska bilden kommer kvaliten på bilden bli dåligare än om du själv förminskat bilden i ett redigeringsprogram.
 
Hoppas det här hjälpte er att komma underfunn med hur man använder dessa verktyg.
 
♥ Iisa

När lyktorna tänds

 
 
Hej! Helgen har börjat bra, Igår var jag först till skolan som vanligt, sedan var jag på stan med Anna, Lumia och Matilda. Fick springa för att hinna med bussen hem och han i sista stunden, dörrarna höll precis på att stängas när jag kom. Jag var till gymmet med Lina och Lycke på core och senare på kvällen var jag på Hobit 2 med Oskar, Lumia, Jens och Aron. Filmen var nog helt bra, Filmen slutade på ett störande ställe. Ett sådant ställe att nu måste man också kolla trean när den kommer ut. Har sovit en lång natt och haft en väldigt skön och lungn morgon. Vi har haft storstädning här hemma så nu är mitt rum städat. Ikväll ska jag till Anna övernatt. Hoppas alla haft en bra start på helgen!
 
♥ Iisa
 

Dit for snön

Ussh det är verkligen inget trevligt väder nu.. All snö har nästan smält och dagarna känns långa och mörka. Hoppades verkligen på att snön skulle hållits på marken. Men vad kan man göra. Hoppas bara det kommer mycket snö till julen. Skulle vara jättetrist om det inte skulle vara snö då.. 
 
 
 
Delar med er en jullåt man iallafall blir lite gladare av.
 
♥ Iisa

10 December

 
Hej! Dagen har varit ganska bra, Skoldagen gick snabbt och den var ganska rolig. Efter skolan skulle jag egentligen till Anna men sen blev det ett missförståelse. Eller jag tog bussen hem eftersom jag inte såg henne någonstans och hennes utekläder var borta, men hon hade fått sluta tidigare från gy så det var därför. Nu har jag kollat på film och tagit lite bilder, dock är ljuset här inne inte så bra så det blev inte riktigt bra, Därför önskar jag mig en extern bild till julklapp. För som ni ser på bilden över så blir det väldigt mörkt även med fönsterljus eftersom det mörknar så snabbt. Så försöker jag också spara ihop pengar till ett 1.4 f. 50mm objektiv. Det skulle vara roligt att ha det till sommaren!
 
♥ Iisa

Pepparkakor

 
 
Igår på kvällen bakade jag massor med pepparkakor, och sedan åt jag också massor av dem och drack mjölk med det, mums så gott. Finns inget som är godare än nybakade pepparkakor. Julen närmar sig med stora steg. Jag tycker december gått jättefort hittills. Men det är bara roligt så kommer julafton snabbare. 
 
♥ Iisa

Go black

 
Hej, ovanför ser ni ett par bilder på klänningen jag köpte igår på julöppningen. Den är köpt från Vero Moda. 
     Idag har jag varit till kyrkan på gudstjänst, eftersom jag måste gå för konfirmationen. Jag kollade också det nya Vampire Diaries avsnittet idag, och så slutade avsnittet på ett så spännande ställe så man ville se nästa avsnitt geanst men nej vi måste vänta en vecka på nästa avsnitt...
 
♥ Iisa
 
 

Underbara snön

 
 
Bilderna är tagna igår på morgonen.. Blev jätteglad när jag kollade ut ur fönstret och det snöade, Så jag sprang ut i pyjamas och vinterjacka och tog några bilder. Äntligen är gatorna täckta med ett tjockt snötäcke, hoppas snön inte smälter nu, utan skulle hållas iallafall till julafton. 
    Idag vaknade jag hos Anna och vi tog en ganska lugn morgon, kollade några glee avsnitt och pratade. Vi var också på julöppningen idag, jag köpte en julfest klänning och Anna köpte en sesång av solsidan. Vi var äoch åt till subway och sedan klockan fem var vi och kollade på fyrverkeriet. Jag var på kvällen ännu med pappa på gymmet. Så, så har min dag sett ut idag.
 
♥ Iisa

Självständighetsbal 2013

 
Här har ni då de bästa bilderna från balen.
 
Idag vaknade jag först vid 12 tiden eftersom det inte var skola idag. Skönt! Jag hade tävlingar halv 3, jag var med i bara 60m. Eftersom det var halltävlingar så var det 60m och inte 100. Det gick bra, fick en brons medalj och nytt rekord. När jag kom hem från tävlingarna packade jag ihop mina grejer, gick i duchen och åt. Sedan körde pappa mig till Anna och nu sitter vi här med datorerna. På kvällen blir det solf med Anna, Jessica, Lumia, Jenni och Matilda. Ha de så bra!
 
♥ Iisa
 
 

Let it snow, let it snow, let it snow..

Hej! Idag var det som tidigare nämt bal! Det var roligt att få laga sig fin för den, Alla nior samlades vid skolan halv elva och vi övade på danserna några gånger. Sedan blev det massor med fotografering. Det var härligt väder så vi gick dit ut och ta bilder efter en stund, Jag gillar verligen bilderna! Här får ni se en bild på mig, Ska kämpa med att redigera nu så att ni får se alla bal bilder imorgon i ett inläägg. 
 
 
En bild från idag som en sneak peak på det som kommer up imorgon.
 
♥ Iisa

Onsdagen Den 4 December

 
Hej! Jag tänkte bjuda på lite gammla bilder. Skoldagen gick snabbt och efter skolan kom jag till Anna, sedan cyklade jag genast till moffa och städa. Nu sitter vi med Anna hos henne ch kollar på Glee. Snart ska vi till stan och kolla på balskor till henne. Imoron är det då dags för balen vi väntat på sedan sjuan. Ska bli roligt att klä upp sig och se allas fina klänningar och frisyrer! 
 
♥ Iisa
 
 
 
 

Snowflakes

 
Äntligen kom den efterlängtade snön! Man fick tyvärr inte ha det härliga vita snötäcket på marken, eftersom stor del av snön smälte nu på kvällen. Men hoppas det kommer pånytt imorgon! Dagen spenderades hos Anna, vi var och tog bilderna ovan och så kollade vi på hungergames ettan, vi hann dock inte kolla den till slut eftersom pappa kom och hämtade mig. Jag var också på träning idag. Nu har jag suttit och redigerat bilderna oan och lyssnat på musik. 
 
♥ Iisa
 
 
 
 

Fall Back Down

 
 
 
 
 
 
 
Hej! Tänkte slänga in ett inlägg med lite inspirations bilder. Idag vaknade jag först vid 12 tiden eller ja, Blev väckt. Då var det att snabbbt stiga upp och laga sig klar eftersom jag skulle till kyrkan med Jenni och Alexandra. Så där har jag varit idag sedan kom jag hem, kollade på film, for till gymmet och när jag kom hem hoppade jag i duchen och nu sitter jag på sängen med datorn i famnen. Imorgon är det skola som gäller. Idag är det ju första advent också så man fick öppna första luckan av julkalendern. Nu börjar julen närma sig, så det bir ett "önskelista" inlägg snart. 
 
♥ Iisa
 
 
 
 
 

RSS 2.0