Summer Pavlova

 
 
Ingredienser/ Ingredients
 
Maräng botten / Meringue base
 
4  ägg vitor/ egg whites

2dl socker/ sugar
 
2 ts maisena stärkelse (maizena) / maisena starch
 
1 ts vitvinsättika/ whitevine vinegar
 
Toppning / Topping
 

2 dl vispgrädde / whipped cream 
 
200g samksatt kvarg (citron) / flavoured curd (lemon)
 
saft av 1/2 lime  / juice of half a lime 
 
1-2 ms / tbs  florsocker/ icing sugar
 
Dekorationer / Decorations
 

0,5 l jordgubbar/ strawberries

1 dl blåbär/ bluberries
 
lite vit choklad /a small amount of white chocolate
 
 
Instruktioner 
 
Lägg ugnen på 110 grader. Vispa äggvitorna till ett fylligt skum. Vispa sockret in ända tills blandningen är glansig och hård. När du vänder på skålen ska blandningen hållas i skålen. Sikta maisenstärkelsen i och blanda. Sätt till vitvinättikan och blanda lätt in den. Bred ut smeten på bakplåtspapper i önskad form. Grädda i ungnen i 1 1/2 - 2 timmar eller tills bottnen lossnar från bakplåtspappret. Stäng sedan av ugnen och låt den stå i ugnen i 1 timme. 
   Vispa grääden och blanda i citron kvargen, saften av limen och florsockret. Kolla smaken. Bred ut toppingen på bottnen och tillsätt bären på. Riv vitchokladen på bären och då var den redo för servering!
 
Instuktions
 
Put the oven at 110 degrees. Whip the egg whites until they are a thick creamy consistens. Whip the sugar gradually in until the mixture is shiny and hard. When you turn the bowl the mixture should stay in. Strain the maisena starch in and blend. Add the whitevine vinegar to the mixture. Spread the dough on the greaseproof paper in desired form. Cook in the oven for 1 1/2 - 2 hours or until the base is easy to separate from the paper. After it is finnished turn of the oven and leave the cake in the after heat of the oven for 1 hour. 
   Whip the cream and mix in the lemon curd, the juice of the lime and the icing sugar. Check the taste. Spread the topping on the base and add the berries on the topping. Grate the white chocolate on the berries and then it is reasy to serve. 
 

/ Iisa
 
 
 

Comments ♥
Postat av: rememberthiis.blogg.se

ser jättegod ut :D

Svar: Tack, det var det också ^^
Iisa Smeds

2015-07-07 @ 12:27:20 / URL: http://rememberthiis.blogg.se/
Postat av: ɑ n n i k ɑ

Super mumsigt :D

Svar: Joo :)
Iisa Smeds

2015-07-07 @ 12:39:03 / URL: http://blogofphoto.webblogg.se
Postat av: ♫♪ sandra

ser supergod ut!

Svar: Tack så mycket :D
Iisa Smeds

2015-07-07 @ 13:40:00 / URL: http://www.sandramusic.spotlife.se
Postat av: Sarah

Va gott :)

Svar: Jaaa ^^
Iisa Smeds

2015-07-07 @ 13:42:39 / URL: http://CheerSarah.devote.se
Postat av: AngelicasVärld

Men ås smarrigt det ser ut!

Svar: Tack det var det också :)
Iisa Smeds

2015-07-07 @ 14:04:33 / URL: http://angelicasvarld.com/
Postat av: Linn Strömberg

Åh herre vad gott!

Svar: Joo :D
Iisa Smeds

2015-07-07 @ 15:00:04 / URL: http://linnstromberg.se/
Postat av: Linn

Gud så gott det såg ut!! Förresten vad fina bilder du tar! Vilken kamera och vilka objektiv använder du dig av? :)

Svar: Tack så mycket :) Jag använder canon 600D och på dessa bilderna använde jag mig av 50mm 1.4/f ^^
Iisa Smeds

2015-07-07 @ 15:07:58 / URL: http://linnkarlsson.devote.se
Postat av: Netti

Vad gott det låter och kul att du delar med dig ett recept! :-D

Svar: Tack så mycket :) kul att du tycker det ^^
Iisa Smeds

2015-07-07 @ 20:31:57 / URL: http://starby.devote.se
Postat av: Malin Lundgren

åh så smarrigt!

Svar: Tack och jaa :D
Iisa Smeds

2015-07-08 @ 00:47:01 / URL: http://mmalinlundgren.blogg.se/
Postat av: Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

Det där såg verkligen megamumsigt ut :)

Svar: Tack det var det också :D
Iisa Smeds

2015-07-08 @ 13:22:28 / URL: http://blogg.anniesfotografier.se
Postat av: Marlene S.R

gud vad gott!

Svar: Tack det var det :D
Iisa Smeds

2015-07-09 @ 00:27:48 / URL: http://maarlenez.blogg.se/

Comment here:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-mail adress: (publiceras ej)

URL/Blog/Website:

Comment:

Trackback
RSS 2.0